Vanliga frågor

På vilka anläggningar kan jag använda mitt presentkort?
Våra presentkort gäller på alla aktuella medlemsanläggningar. Du ser alla anläggningar här

Vilken adress ska jag fylla i?
Om du vill att presentkortet ska skickas till dig själv så att du personligen kan ge bort det fyller du i dina egna adressuppgifter. Dessa kommer inte stå på själva presentkortet.

Hur betalar jag presentkort som köps på hemsidan?
När du köper presentkort på hemsidan eller i appen betalar du med ditt konto/kreditkort. Betalning kan endast ske med Master/Eurocard eller Visa. Vi accepterar endast nordiska kort och köp gjorda från nordiska ip-adresser.

Är kortköpet säkert?
Dina kortuppgifter sänds över en krypterad förbindelse till kortinlösen med samma form av säker kryptering som du använder t.ex. på din internetbank.

Jag har köpt ett presentkortet som ska sändas med mail men inte fått något i inboxen?
Kontrollera ditt skräpfilter. Hos en del mailkonton som t ex hotmail eller gmail hamnar ibland mailen i spamfiltret. Ligger inte presentkortet där och du fortfarande inte fått något inom en timme, vänligen kontakta oss på info@svenskaspahotell.se

Hur länge gäller presentkortet?
2 år. Giltighetstiden kan inte förlängas. Giltighetstid och innestående belopp kan mottagaren kontrollera via Saldokontroll på hemsidan. 

Jag hinner inte använda mitt presentkort innan giltighetstiden går ut. Kan jag förlänga det? Tyvärr är det inte tekniskt möjligt att förlänga ett presentkort. Vänd dig till det hotell/spa du vill besöka och gör en framtida bokning och be att förbetala den med ditt presentkort. Säkerställ att de löser in presentkortet vid bokningstillfället. Det går inte att göra en avbokning och få pengar tillbaka, men ombokning kan naturligtvis ske enligt gällande ombokningsregler.

Mitt presentkort har gått ut utan att jag hunnit använda det. Kan jag återaktivera det? Tyvärr är det inte tekniskt möjligt att återaktivera ett utgånget presentkort. Presentkortet gäller i 2 år från inköpsdatum. Därefter faller det ur systemet och kan inte användas. 

Jag har kontrollerat saldot på mitt presentkort men det visar ingenting?
Du har troligtvis lagt in fel siffror. Värdekoden är 16 siffror och börjar med 01. Inte att förväxlas med övriga siffror som finns på de presentkort som köps i butik. Om du fortfarande inte får upp någon info har presentkortet förmodligen gått ut.

Vad händer om jag råkar radera mitt sms- eller e-post-presentkort?
Det är viktigt att köparen skriver ut kvittot som visas på skärmen efter det att köpet genomförts. Har man ingen skrivare går det bra att anteckna referensnumret. Detta referensnummer används vid kontakt med oss för eventuellt återutskick av presentkort.

Vad händer om jag tappar bort mitt plastpresentkort?
Borttappade plastkort ersätts inte. Kvitto på köp gäller ej som presentkort.

Vad händer om jag ångrar mitt köp?
Vi följer e-handelslagen som ger dig en ångerrätt inom 14 dagar. Kontakta oss på info@svenskaspahotell.se så ser vi till att presentkortet annulleras och återbetalas.

Vad kan jag använda mitt presentkort till?
Kortet gäller som betalning på alla Svenska Spahotells anläggningar. Du väljer själv vad du vill använda det till - en spavistelse, en behandling eller kanske ett restaurangbesök! Du kan nyttja hela summan på en gång, eller delar av summan vid flera tillfällen på olika anläggningar. 

Hur betalar jag med mitt presentkort?
Meddela alltid redan vid bokning på våra anläggningar att du vill betala med Svenska Spahotells presentkort. Du kan nyttja hela summan på en gång, eller delar av summan vid flera tillfällen på olika anläggningar. Det går inte att använda online, utan bara fysiskt på plats på den valda anläggningen.

Varför fungerar inte presentkortet när jag försöker boka online?
Du kan inte använda presentkortet på onlinebokningar. Kontakta vald anläggning via telefon eller mail och boka. Meddela att du vill använda ett presentkort från Svenska Spahotell och ta med det för betalning på plats. 

Sms-presentkort löses in genom att ange mobilnumret och den 5-siffriga säkerhetskoden som finns i meddelandet. Övriga typer av kort löses in med hjälp av den 16-siffriga koden på presentkortet. När du kommer till anläggningen har du med dig ditt presentkort och visar upp det vid ankomst/betalning.