Sverigesimmet - ett äventyr med fokus på rent vatten!

Just nu är triathleten, VM-medaljören och hälsoprofilen Jonas Colting ute på ett beundransvärt äventyr. När andra ägnar sig åt lata dagar i solstolen genomför Jonas en 39 dagar lång simtur från Stockholm till Göteborg via Göta Kanal!

Tillsammans med välgörenhetsorganisationen Water Aid, hoppas Jonas samla in en krona per simmad meter, för att stödja utvecklingen av arbetet för rent vatten i Tredje världen. Visste du att 748 miljoner människor i vår värld saknar rent vatten att dricka?! Varje dag dör 1400 barn på grund av smutsigt vatten! Det måste vi tillsammans hjälpas åt att ändra på! Eller hur?! Du bidrar enkelt genom att klicka här! Många små bidrag blir till slut stora ekonomiska muskler.

En av Svenska Spahotells hjärtefrågor är just rent vatten, så det är en självklarhet för oss att stötta Jonas i det här projektet. För att få bästa förutsättningar gällande bekvämlighet, näringsintag och möjlighet till mental och fysisk återhämtning kommer Jonas och hans team att, under resans gång, bo på Svenska Spahotells anläggningar.

 • Yasuragi Hasseludden i Stockholm
 • Scandic Skogshöjd i Södertälje
 • First Hotel Billingehus i Falköping
 • Kurorten Mösseberg i Skövde
 • Bokenäs Hav Spa Möten utanför Uddevalla
 • Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg

Gå in på Sverigesimmet för att läsa mer om projektet! Vill du göra det riktigt enkelt för dig?

 1. Ta upp mobilen
 2. Sms:a 72980
 3. Skriv svesim100 eller svesim200
 4. Skicka!
 5. Nu har du enkelt bidragit med en hundring eller två, som du kanske annars hade lagt på något onödigt!