Yasuragi - ett japanskt badhus

En japansk oas bara 20 minuter från Stockholms innerstad. På Yasuragi stiger du in i en helt annan värld. En värld som är präglad av japansk filosofi och sinnlighet. Yasuragi erbjuder ett helt nytt japanskt badhus.

Det är fortfarande samma koncept, nu i en helt ny miljö med ännu fler möjligheter till avkoppling. Precis som tidigare börjar badbesöket med en introduktion till den japanska tvagningen, som alla uppmanas att börja med. Efter den grundliga tvagningen finns det varma källor direkt i tvagningsrummet. Här finns även torrbastu och en specialdusch för att mjuka upp muskler. Vi erbjuder helt tysta tvagningsrum och de där man kan samtala i låg ton.

När man stiger ut ur tvagningsrummet möts man av en miljö inspirerad av japanska innergårdar. Här omgärdas innergården, som utgörs av ett varmbad med vatten som håller 34-36 grader, av huskroppar med ett kallbad, ett kolsyrebad och en ångbastu med salt. I anslutning finns även ett större sanarium med en temperatur på 65-80 grader och utsikt mot tallskogen. Går man lite längre in finns ett fotbad i japansk stil med ca 38 grader varmt vatten. Här finns även en sovbastu. Det är en aromabastu som håller ca 43 grader och som har varma stenhällar där man kan vila i avskildhet. Ytterligare avkoppling kan man finna i bergrummet där man ligger i grunda källor och ser upp mot den behagligt ljussatta bergväggen.

Den nya miljön har tagit fasta på det japanska och står i samklang med den karga nordiska skogs- och havsmiljön i Stockholms skärgård. Betong och trä är grundelement tillsammans med växtlighet som bland annat utgörs av ett träd i anslutning till en av huskropparna. Miljön ska kännas intim och varm, samtidigt som det finns ytor för alla att hitta sin avskilda plats på. Vackra ljusinsläpp från glasvägg och tak möjliggör för naturen utanför att göra sig påmind.

Besök oss över dagen, unna dig en övernattning - eller flera, eller kom hit med kollegorna för det lilla men viktiga mötet - alternativt ta med hela koncernen för årets kick-off. Hos oss är alla besök lika viktiga oavsett om du kommer privat eller med anledning av arbetet.

I den japanska matlagningen är den visuella upplevelsen lika viktig som smaken. Här finns flera olika alternativ att välja mellan. I restaurang Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten på en stekhäll vid bordets mitt medan du ser på. På japanska betyder teppan häll och yaki betyder grilla. I a la carte restaurangen har du utsikt över Stockholms inlopp. Här serveras hälsosam mat inspirerad av de olika japanska köken. Ta gärna även en sväng förbi den veganska restaurangen Saishoku i anslutning till det japanska badet.

Det är enkelt att besöka oss. Du får badkläder och tofflor. I badet finns vår väldoftande tvål, schampo, balsam och kroppslotion. Precis som på ett japanskt onsen får du en yukata, en bomullsrock, när du besöker oss. Den bär du under hela din vistelse; i det japanska badet, under aktiviteter och behandlingar samt när du äter dina måltider. Under yukatan bär du alltid underkläder eller torra badkläder. Du får behålla den som ett minne av ditt besök.
 De japanska tecknen på rocken betyder “tur och lycka” och “sann glädje”. Och det är just det vi önskar dig som gäst.

Alla rum har utsikt mot Stockholms skärgård. Ett enklare rum med inredning i japansk stil.

Kom till oss och andas ut!

 

Besök hemsida Aktuella erbjudanden Tillbaka till kartan
Urval av behandlingar
 • Ansiktsbehandlingar
 • Shiatsu massage
 • Klassisk Massage
 • Huvudharmoni
Barn på spa
 • Under vissa perioder under året erbjuder vi Yasuragi Kids, då välkomnar vi barn i alla åldrar. Övrig tid 16 års åldersgräns. Läs mer på www.yasuragi.se/kids
Träningsutbud
 • Do In / Qi Gong
 • Yasuragi Yoga
 • Klangresa
 • Sauna yoga
 • Utegym
 • Zenmeditation
Yasuragi
Söndagsvila-övernattning
från 2050 kr / person
Låt söndagen bli en vilodag på riktigt. Kom redan kl. 11.30, börja vilodagen med lunch och bad för att sedan checka in på ditt rum 15.30. Ett paket för dig som förstår betydelsen av den så viktiga återhämtningen.