Smögens Hafvsbad

I början av förra seklet föddes Hotell Smögens Hafvsbad, kurort och mötesplats. Dåtidens jetset jublade över detta nya vattenhål i Bohuslän och Hafvsbadet blev snabbt ett av säsongens måsten framförallt för storstadsbor som kom hit för att "rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar".

Hotellet bestod då av den vackra matsalen, åtta rum samt rum och kök åt föreståndarinnan. Inget är speciellt annorlunda idag när Smögens Hafvsbad vuxit till att bli en modern anläggning med 76 rum, en stor restaurang, spa och konferens öppet hela året. 

Naturligtvis handlar vistelsen på Smögens Hafvsbad om människans förhållande till vatten. Historiskt och i nutid. Här handlar Spa om att bada och enkla grejer som att tvätta sig ren, eller tvaga sig som man sa i gamla dagar. Upptäck hafvsbadets tvagningsritual och tvaga dig som förr med produkter från nu. I vårt spa erbjuder våra terapeuter olika behandlingar i en doftande och behaglig miljö. Njut i vår pool eller jacuzzi eller varför inte i bastun vid havet och ett havsbad.

Vårt kök handlar om ett förhållningssätt till råvaror, smaker och måltiden som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster att njuta nyfångad fisk och skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror, rena smaker samt goda drycker.

Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Besök hemsida Aktuella erbjudanden Tillbaka till kartan
Smögens Hafvsbad
Söndagsgourmet
fr 1095 kr
(ordpris 1945 kr)
Starta den nya veckan med att lyx och flärd - I paketet ingår; ✓ logi dubbelrum ✓ 5-rätters gourmet middag ✓ Frukostbuffé ✓ Entré till spa & gym ✓ Lån av badrock och tofflor.
Boka
Eller ring och boka:
0523-66 84 50
Smögens Hafvsbad
Smögens Stora Blå
fr 1195 kr
Njut av lugnet, stillheten och känslan av det mäktiga, lite vilda här längst ute vid Västerhavet - I paketet ingår; ✓ Logi i dubbelrum ✓ Två rätters middag ✓ Entré till spa ✓ Tillgång till gym ✓ Lån av badrock och tofflor
Boka
Eller ring och boka:
0523-66 84 50