Hälsa & välmående - vår tids nya religion

Highlights 2023
Christer Olsson "Lev livet levande"

Med över 30 års erfarenhet är Christer Olsson en av Nordens mest bokade föreläsare. Han har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor och därmed inspirerar till handling. Med hjälp av enkla övningar och verktyg skapar Christer konkreta förändringar i vardagen, på jobbet och i relationer.

 

Fredrik Paulún

Ljusrevolutionen - friskare och starkare med solens röda strålar

Fredrik Paulún är den välkände näringsfysiologen som nu börjat studera ljusets effekter på hälsan. Hans kommande bok Ljusrevolutionen handlar både om solens effekter och vad de nya rödljuspanelerna kan göra för oss. Modern forskning visar att våra celler behöver ljus för att fungera korrekt, och Fredrik syn är idag att ljus är att jämställa med ett näringsämne som är nödvändigt för människors hälsa. Föreläsningen kommer att handla om vad som händer i kroppen när den utsätts för ljus, vilket ljus som fungerar och hur man kan förbättra livskvaliteten och prestationsförmågan i stort.

Leg läkare Med dr Peter Martin

Föryngring inom räckhåll – hur du reverserar din biologiska ålder

Visste du att din biologiska ålder kan vara tio år högre – eller tio år lägre – än din kronologiska ålder? I denna föreläsning berättar forskaren och läkaren Peter Martin allt om hur du kan mäta och även sänka din biologiska ålder. Forskningen inom det som kallas epigenetik, dvs miljöns och livsstilens påverkan på vårt DNA går snabbt framåt och vi kan nu enkelt mäta biologisk ålder med s.k. ”epigenetiska klockor”. Men varför bry sig om biologisk ålder när du redan har din födelsedag att fira varje år? Jo, för att din biologiska ålder kan förutsäga din livslängd och ditt hälsotillstånd. Det kan också hjälpa dig att ta bättre beslut om din hälsa och livsstil som gör att du faktiskt kan åldras baklänges. 

Ulrika Ahlqvist "Låt din hjärna blomma"

Den sitter mellan dina öron. Ett drygt kilo med över 100 miljarder nervceller som formar tankar, känslor och minnen – dina drömmar och idéer. Den är du. Ulrika Ahlqvist håller en inspirerande föreläsning som tar med din hjärna på en oväntad omloppsbana utanför boxen. Häng med, bryt gamla mönster och skapa en ny mental infrastruktur! 
Vi vet att det är illa med hjärnstress, att det är klurigt med hjärnkemi, dagens arbetsliv ställer höga krav på individ och organisation och det är lätt att de nya utmaningarna gör arbetslivet gränslöst. Men det är enkelt med hjärnhälsa om du bara vet hur man gör. Så sluta försumma din hjärna, det är dags för förändring och Ulrika hjälper till på vägen.

Namaste by Emilia

Upplev något alldeles utöver det vanliga - meditationsyoga tillsammans med yogaprofilen Emilia Löf Karlsson. Emilias "mission" är att att guida, stötta och inspirera dig att bli den lyckligaste, mest harmoniska människan du kan bli. Emilia är känd från flera TV-program, bl a Wahlgrens värld och har blivit utsedd till årets yogalärare.

Prova-på-behandlingar på spa

Flera av våra hudvårdsleverantörer som t ex Dermarome, Thalion, Babor, House of Skin & The Skin Coach erbjuder kostnadsfria prova-på-behandlingar. Behandlingarna utförs av på Strömstad Spas Spaavdelning. Tidsbokning sker via vår bokningsapp eller på plats.

Dresscode: Tropical Vibes!

Årets fest blir en färgsprakande afton med tropiska vibes och härliga rytmer! Vi skruvar upp värmen på Bohusläns riviera och går bananas. Dresscode: Tropical vibes!

Spa

Självklart har du tillgång till Strömstad Spa's fantastiska spaavdelning under din vistelse. Njut av den sköna miljön och atmosfären. Här finns ett stort utbud till ditt förfogande inomhus, bubbel utomhus och inte minst möjligheten till ett uppfriskande dopp i havet från bryggan.

Morgonträning

Som vanligt inleds varje morgon med möjligheten till att delta i olika träningsaktiviteter. Förboka din plats via vår eventapp.

InBody-analys med FunMed

En InBody-analys visar hur fördelningen av muskler, fett och vatten ser ut i din kropp och ger en bild av hur kroppen mår. InBody är en bioimpedansmätare med åtta mätpunkter där en svag elektrisk ström skickas genom kroppen. Motståndet i kroppens olika vävnader och vätskor mäts och du får direkt svar på din unika kroppssammansättning. InBody används i bland annat forskning och idrottsmedicin och är validerad till 98 % mot bentäthetsmätning med DXA-röntgen. Själva testet tar bara ett par minuter och genomförs snabbt och smidigt av utbildad personal. Mätprocessen är enkel, du står barfota på en plattform samtidig som du håller i två handtag. För bästa resultat bör mätningen ske innan du äter frukost. Vid mätning andra tider på dygnet ska det ha gått minst två timmar sedan din senaste måltid. Det viktigaste är att varje mätning sker under samma förutsättningar för att du ska få resultat som är jämförbara. Mätningsresultatetet får du som utskrift tillsammans med  en muntlig analys av läkare på plats. Du kan göra en kostnadsfri InBody-analys i FunMeds lokal mittemot föreläsningssalen bredvid fikastationen på entréplan.