Highlights 2021 - "En föränderlig värld"
Erik Olkiewicz

Hypnos handlar om att väcka liv i människors fantasi och öppna kanaler för kreativitet och motivation. Erik Olkiewicz, som är skolad i Las Vegas, Sverige och Storbritannien, använder skickligt hypnosens potential både som underhållning och som ett effektivt verktyg till att skapa personlig utveckling och öka glädje, självkänsla och motivation. 

Erik Olkiewicz har studerat med hypnosmästare i London, Las Vegas och Sverige, läst psykologi, retorik och är utbildad NLP-coach (Neuro Lingvistisk programmering).

Lottie Knutson

En inspirerande föreläsning om trender och reflektioner i ny tid, varför landsbygden numera är hetare än staden. I kris utvecklas kreativitet och vi hittar nya sätt att mötas och uppleva saker. Redan förra sommaren hörde vi ord som hemester och vi såg hur våra lokala besöksmål fick ett uppsving. Nu går vi mot en ny tid och hur ska vi - tillsammans - fånga upp trenden och förädla våra svenska destinationskoncept?

Martina Johansson

Biohacking handlar inte om att överkomma sin mänsklighet eller undkomma åldrande och död. Det handlar tvärtom om att bli mer mänsklig och verkligen ta tillvara på förutsättningarna vi har fått. Det handlar också om att förstå sig själv på djupet. Bli expert på sig själv. Det handlar om att våga lyssna och respektera sin kropp även om det ifrågasätts av andra.

Martina Johansson har sysslat med biohacking de senaste 10 åren. Hon är utbildad civilingenjör med inriktning bioteknik och förutom sin doktorandtjänst inom medicin vid Linköpings universitet har hon skrivit en rad böcker, föreläser samt bloggar om biohacking, ketogen kost och livsstilsoptimering.  

Thomas Von Krusenstjerna
Att vår omvärld förändras är inget nytt. Många av de förändringar som vi nu ser kommer bli bestående och förändra spelplanen för alla typer av verksamheter. Digitalisering och hållbarhetsfrågor som är andra starka fokusområden. Hur skall vi då förhålla oss strategiskt till det som sker, och hur kan vi ta tillvara nya möjligheter? En av nycklarna är att hitta verktyg som gör förändring gripbar. En annan viktig del är att bli en mästare på att förstå sitt värdeerbjudande och omsätta det på den digitala marknadsplatsen. 
Thomas von Krusenstjerna, entreprenör, affärsstrateg och grundare av flerfaldigt prisbelönta varumärkesbyrån Paradigm ger oss sin bild av utvecklingen och hur agil strategi och värdedriven affärsutveckling kan bli en hävstång för nya möjligheter och affärsmodeller.
Caroline Mohr

Öka ditt mod och utmana din komfortzon, upptäck hur det känns att ha mindre rädsla och leva mer. Lär dig använda öppenhet och medkänsla för att förbättra relationer. Lär dig att lyckas hantera tuffa utmaningar genom att spela det mentala spelet rätt, motivera dig själv & våga omfamna det som också känns svårt.

Det var 2011 som Caroline Mohrs liv tog en rejäl vändning. Mitt uppe i golfkarriären överlevde hon en jordbävning på Nya Zeeland för att två veckor senare bli diagnostiserad med cancer, som ledde till en amputation av högerbenet. Men hon lät inget av detta stoppa henne från att nå sina drömmar. Redan två månader efter operationen var hon tillbaka ute på golfbanan igen – ståendes på ett ben. Caroline Mohr talar i sina föreläsningar om sin egen livsresa och hur hon överkommit de fysiska och mentala hinder som stått i hennes väg. Caroline Mohr har en master inom NLP (Neuro Lingvistisk programmering) och hon är utbildad inom coachande ledarskap.

Max Söderpalm

Byt säljrädslan mot rådgivande försäljning och öka försäljningen inom hälsa & skönhet. Lär dig sälja på ett sätt som ger dig fler och ännu mer nöjda kunder. Du får stöd att tänka rätt vid säljtillfället och en enkel säljpresentation som snabbt får kunden intresserad.Du får även reda på bästa läget att sälja och självförtroendet att ställa avslutsfrågan som leder till köp.

Max Söderpalm är en av Sveriges mest etablerade säljtränare och författare till 11 bästsäljande böcker som hjälpt mer än 100 000 säljare att öka sin försäljning.

Prova-på-behandlingar på spa

Under tisdagen erbjuder flera av våra hudvårdsleverantörer kostnadsfria prova-på-behandlingar. Allt ifrån den senaste IPL-tekniken till den mest skonsamma naturliga hudvård du kan tänka dig. Behandlingarna utförs på Hotel Skansens Spaavdelning. Tidsbokning sker hos respektive utställare.

Pink Party

Årets galamiddag blir ROSA! Som en hyllning till oktober månads fokus på cancerfondens viktiga arbete sätter vi ett rosa band på årets härligaste galakväll. Dresscode: the pinkier - the better!

Niklas Andersson

Sveriges roligaste man? Niklas Andersson - medelmåttan från Hisingen, levererar underbar underfundig humor med klockren tajming på bredaste göteborgska. Kan man annat än älska honom?  

Spa

Självklart har du tillgång till Hotel Skansen fantastiska spaavdelning under din vistelse. Njut av den sköna miljön och den härliga havsutsikten. Här finns både rooftopdelen på taket, spaavdelningen på entréplan och inte minst möjligheten till ett uppfriskande dopp i havet i det vackra kallbadhuset.

Curam Recovery

Curam Recovery®Träning är en helt ny och unik återhämtningsklass där vi använder Curams statiska massagekoppar i olika positioner för att släppa på spänningar och minska stagnation, mjuka upp bindväven för att öka flexibilitet & rörlighet samt öka cirkulationen för att hjälpa kroppen till bättre balans och snabbare återhämtning. Sessionen kommer att ge dig en djup bindvävsmassage och lämna dig med en känsla av centrering, välbefinnande och lugn.