Årets Branschpris 2016

Årets Branschpris 2016 tilldelas Sankt Jörgen Park i Göteborg.

Motiveringen lyder:

"Sankt Jörgen Park förnyar ständigt sitt vinnande koncept - ett spa för alla sinnen - och visar i praktiken att alla detaljer räknas för en optimal upplevelse. Aromerna i de egna produkterna, de tända ljusen, den ombonade känslan och välkomnande atmosfären, de varma färgerna och de sköna materialvalen. Ett väl genomtänkt spa för vila och återhämtning som håller hög internationell klass. Till detta kommer ett stort aktivitetsutbud som lockar till träning och rörelse. Och som pricken över i erbjuds delikata och smakrika måltider med goda möjligheter till sunda matval."

Årets bransch pris instiftades 2013 för att branschen själv ville uppmärksamma en person, ett företag, en nyhet eller tjänst som är med och utvecklar, säkrar och ökar efterfrågan på SPA. Som verksamma i branschen vet vi alla vilka svårigheter & utmaningar det innebär att implementera nyheter, nya rutiner & tjänster och fortsatt behålla lönsamhet. Det kräver mod och övertygelse. De som varit hos oss som gäst kan visst bedöma och jämföra upplevelsen och lämna ris & ros utifrån det men har inte samma insikt i rimligheten och svårigheterna med allt som önskas.

Med denna insikt och erfarenhet belönar vi en ”spa-kollega”  Vi kan och vet vad som krävs innan det blir succe!

Tidigare vinnare:

2015 Ystad Saltsjöbad, Ystad

"Med ett mycket stort affärsfokus har Ystads Saltsjöbad modigt utmanat branschen genom att tänka nytt, skapa nytt, leverera nytt och utan tvekan våga gå ”all-in” i sitt koncept. De erbjuder en strid ström av innovationer som utmanar oss övriga i branschen, vilket leder till en positiv utveckling av spa som företeelse men även en ökning av antalet gäster som förstår behovet att besöka spa, något vi alla långsiktigt mår bra av ur ett företagsperspektiv. Deras produkt inbjuder till magiska upplevelser i en osedvanligt tilltalande och generös miljö för så väl affärsmötet som den privata verklighetsflykten."

2014 Yasuragi, Hasseludden

"Yasuragi Hasseludden tilldelas Årets Branschpris 2014 för att de visar att ett genomtänkt koncept håller i längden och kommer bära in i framtiden. De anpassar tidens trender, krav och behov till att passa i kostymen. De förvaltar nuet för en bättre framtid. Hållbart var ordet!"

2013 Sankt Jörgen Park, Göteborg

"Sankt Jörgen Park Resort visar på möjligheten att på ett innovativt sätt integrera sina prisbelönta sparitualer, sport & träning med allt från personlig träning, viktminskningsprogram, självförsvarskurser, utomhusgym, rawfood buffé & jos bar, golf med tillgång till landslagstränare. De har visat att det går att skapa stor framgång där aktiv livsstil möter skön avkoppling, inomhus och utomhus."